Народний депутат Василь Петьовка отримав грамоту та ювілейну медаль від Митрополита Марка

Народний депутат Василь Петьовка отримав грамоту та ювілейну медаль від Митрополита Марка – Архієпископа Хустського та Виноградівського
12 липня - Свято верховних апостолів Петра і Павла традиційно на Закарпатті святкують особливо. Урочистими є Богослужіння у цей день храмах на честь Святих Апостолів Петра і Павла. Святковою сьогодні була Літургія у Свято-Петро-Павлівському храмі в с. Кіреші (м. Хуст). Богослужіння до храмового свята у Кірешах очолив митрополит Марк – архієпископ Хустський та Виноградівський. В цей день тут зібралися сотні вірян, аби помолитися та віддати хвалу Богу. Гарною традицією храмових свят на Закарпатті є відзначення тих, хто добрими справами найбільше підтримує та допомагає церкві. 
Під час Богослужіння Митрополит Марк вручив особливі нагороди мирянам. Грамотою та ювілейною медаллю «в благословення за старанні труди» митрополит Марк - архієпископ Хустський та Виноградівський нагородив і народного депутата України Василя Петьовку. 
Хустська єпархія УПЦ була заснована 1994 році, до неї входять Виноградівський, МІжгірський, Рахівський, Тячівський та Хустський райони Закарпатської області. У 2019 році Хустська єпархія УПЦ відзначає ювілейні 25 років.
transkarpatia.net
Поділитись на Google Plus

Автор новини2

0 коментарі:

Дописати коментар