У Хусті кілька ДВК корегували протоколи

У Хусті кілька ДВК корегували протоколи у приміщенні окружної комісії, а члени однієї ДВК взяли з собою печатку (ВІДЕО)

На ОВК №71 (центр - Хуст) спостерігач ОПОРИ зафіксував членів кількох дільничних виборчих комісій, які дописували щось у протоколах у приміщенні окружної виборчої комісії.

Крім цього, одна ДВК привезла із собою печатку. Про згадані випадки спостерігач ОПОРИ повідомив присутнього на ОВК правоохоронця.
Як видно із відео, яке надав спостерігач ОПОРИ, членкині дільничної виборчої комісії розмістили протоколи на підвіконні та ймовірно виправляли у них помилки. Спостерігач ОПОРИ повідомив представника поліції на ОВК, на що він відповів, що вжиє заходів реагування.
Відповідно до частини 4 статті 93 Закону України «Про вибори народних депутатів» під час транспортування виборчої документації печатка дільничної виборчої комісії зберігається у сейфі (металевій шафі) у приміщенні дільничної виборчої комісії.
Згідно з частиною 7 статті 91 Закону України «Про вибори народних депутатів» забороняється заповнення протоколів про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу та в одномандатному окрузі олівцем, а також внесення до них без відповідного рішення дільничної виборчої комісії будь-яких виправлень.
Відповідно до ч. 2 ст. 158 Кримінального кодексу України підробка або незаконне виготовлення, використання або зберігання незаконно виготовлених чи підроблених виборчих документів (виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, про підсумки голосування на виборах чи референдумі, про результати виборів або референдуму та інших документів, які відповідно до законодавства відносяться до виборчих документів) - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років.
zakarpattya.net.ua

Поділитись на Google Plus

Автор новини2

0 коментарі:

Дописати коментар